Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ - Κέντρο Αποκατάστασης - Κύπρος

Home Στέγη Ηλικιωμένων Γενικές πληροφορίες

Γενικές πληροφορίες

Με το τμήμα της Στέγης Ηλικιωμένων ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Η έγνοια για τους ηλικιωμένους αγωνιστές της Ελευθερίας ήταν το κίνητρο και η αιτία για την ίδρυση μιας Στέγης Ηλικιωμένων, και κατόπιν του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, με τις πολλαπλές του υπηρεσίες προς τον αγωνιστικό κόσμο και όχι μόνο.

Το έργο που επιτελείται στους χώρους της Στέγης μας είναι πρωτοποριακό για τα Κυπριακά δεδομένα, πολύπλευρο, πολυσήμαντο και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Κύριο μέλημά μας είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη σχέση, από την αρχή ως το τέλος της φροντίδας, με μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Η Στέγη μας δεν είναι απλά μια Στέγη Ηλικιωμένων, αλλά μια φωλιά θαλπωρής και φροντίδας που αγκαλιάζει, όχι μόνο Στεγαστικά, αλλά και ανθρώπινα τα άτομα της Γ ’ηλικίας, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλών και ίσως μοναδικών προδιαγραφών. Καθημερινή μας έννοια είναι η απάλυνση του ανθρώπινου πόνου, η ψυχική υποστήριξη (τόσο στους ενοίκους όσο και στις οικογένειές τους), η κατανόηση, ο αλτρουϊσμός και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στους ενοίκους μας παρέχεται πλήρως ιατρική φροντίδα και περιποίηση, τόσο από τους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παθολόγων , φυσιάτρων, καρδιολόγων, νευρολόγων, όσο και από το ειδικά επιλεγμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό μας.

Καθημερινά οι ηλικιωμένοι μας συμμετέχουν σε ποικιλόμορφες δραστηριότητες, όπως γυμναστική, εργασιοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, χειροτεχνία, εκδρομές και άλλες δημιουργικές εργασίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους καθώς και στην ευχάριστη απασχόλησή τους.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη Στέγη μας αλλά και ολόκληρο το Μέλαθρον, είναι το προσωπικό μας. Οι άνθρωποι που εργάζονται κοντά μας, εκτός από τα πλούσια επαγγελματικά και επιστημονικά προσόντα τους, επιτελούν το έργο τους με άψογη συνεργασία και σε πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Είναι βέβαιο λοιπόν πως όσοι φιλοξενούνται στη Στέγη Ηλικιωμένων του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης υψηλού επιπέδου και παράλληλα τους χαρίζεται ευημερία και άνεση.

Εισδοχή στη Στέγη Ηλικιωμένων του Μελάθρου πραγματοποιείται μόνο σε Δικαιούχους.

IMG-140
IMG-148

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.