Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ - Κέντρο Αποκατάστασης - Κύπρος

Home Gallery Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Frederick και Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Προσωπικού

Στις 7 Ιουνίου 2022 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και εκ μέρους του Μελάθρου ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντώνης Χαραλάμπους.

Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου παραβρέθηκαν ο Δρ. Χριστόφορος Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, η Δρ. Έλενα Παπακώστα, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργοφυσιολογίας και Συντονίστρια του προγράμματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο Διευθυντής του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ κος Σάββας Σάββα και ο παθολόγος ιατρός Δρ. Δημήτρης Δημητρίου.

Σκοπός του Μνημονίου είναι μεταξύ άλλων η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων για θέματα που αφορούν την αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Επωφελούνται, επιπλέον, οι φοιτητές/τριες, το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, ενώ ανοίγεται ευρύ πεδίο συνεργασίας με το νέο πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας που θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί τη μερική απασχόληση φοιτητών/τριών ως βοηθοί νοσηλευτές/τριες στο Μέλαθρον αλλά και την προσφορά θέσεων εργασίας σε πτυχιούχους του Τμήματος Νοσηλευτικής. Επιπλέον, προωθείται η πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών σε συναφή προγράμματα όπως η Νοσηλευτική, η Φυσική Αγωγή και η Φυσικοθεραπεία, στις άρτια εξοπλισμένες υποδομές του Μελάθρου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του μνημονίου το Πανεπιστήμιο Frederick θα προσφέρει τις νέες υπερσύγχρονες ερευνητικές υποδομές του προς χρήση από τους/τις λειτουργούς υγείας του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ και για την αξιοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων των ασθενών του μέσω του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου. Το μνημόνιο στοχεύει, περαιτέρω, στον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς σε τομείς επιμόρφωσης, έρευνας, ενημέρωσης, πρακτικής άσκησης και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικού, αθλητικού και γενικότερα θέματα υγείας και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.