Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ - Κέντρο Αποκατάστασης - Κύπρος

Home Υπηρεσίες Υγείας Ακτινολογικό Τμήμα

Ακτινολογικό Τμήμα

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ παρέχει ολοκληρωμένες διαγνωστικές και προηγμένες υπηρεσίες απεικόνισης, μέσω της ομάδας του έμπειρου ιατρού ακτινολόγου και των τεχνολόγων ακτινολόγων του και είναι ενταγμένο στο Γενικό Σύστημα Υγείας – ΓΕΣΥ.

Το τμήμα αναβαθμίζεται συνεχώς με υπερσύγχρονο απεικονιστικό εξοπλισμό αλλά και με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.  Στο τμήμα μας έχει εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης και επικοινωνίας εικόνων (PACS), σύστημα με το οποίο, πέραν της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των εξετάσεων, προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης με οποιοδήποτε Ιατρό εντός Νοσοκομείου.

Διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις, όπως το υπερσύγχρονο μηχάνημα γερμανικής προέλευσης, της γνωστής εταιρίας στο χώρο της ιατρικής απεικόνισης, AGFA, με το οποίο διενεργούνται οι ακτινογραφίες. Συγκεκριμένα διαθέτουμε το AGFA DR600 ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, με αυτοματισμούς και δικλίδες ασφαλείας. Είναι ένα μηχάνημα που προσφέρει άριστης ποιότητας εικόνες με όσο το δυνατό λιγότερη ακτινοβολία.

Το προσωπικό μας στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μελάθρου συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα κλινικής έρευνας και συνεχούς εκπαίδευσης για να διασφαλίσει ότι παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλους τους ασθενείς που το επισκέπτονται.

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο καινούργιο απεικονιστικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

  • Ψηφιακό Ακτινολογικό μηχάνημα AGFA DR600
  • Φορητό ακτινολογικό μηχάνημα AGFA DR100e
  • Μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA) HOLOGIC Horizon
  • Μηχάνημα υπερήχων GE VERSANA PREMIER
  • Μηχάνημα υπερήχων MINDRAY DC-70

Όλα τα μηχανήματα αξιολογούνται με συνεχείς ελέγχους από εμπειρογνώμονα φυσικό ιατρικής και συντηρούνται βάση προδιαγραφών με συμβόλαια συντήρησης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους και η όσο το δυνατό χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας, βάσει και των κανονισμών του Υπουργείου Υγείας.

Το Ακτινολογικό Τμήμα του κέντρου μας προσφέρει τις ακόλουθες εξετάσεις:

  • Ψηφιακές ακτινογραφίες όπως θώρακος, κοιλίας, σκελετικές κτλ.
  • Ακτινογραφίες ολόκληρης σπονδυλικής στήλης για μέτρηση σκολίωσης και κύφωσης και ακτινογραφίες κάτω άκρων για μέτρηση ανισοσκελίας και παραμορφώσεων του άξονα φόρτισης.
  • Μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωση) DEXA.
  • Όλες τις κλασσικές εξετάσεις με υπέρηχο όπως κοιλίας, πυέλου, τραχήλου, μαστών, θυρεοειδούς, εξετάσεις αγγείων και εξετάσεις μυοσκελετικού.

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.