Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ - Κέντρο Αποκατάστασης - Κύπρος

Home Gallery Δημοσιογραφική διάσκεψη ρομποτικού εξωσκελετού επανεκπαίδευσης βάδισης και ισορροπίας

Δημοσιογραφική διάσκεψη ρομποτικού εξωσκελετού επανεκπαίδευσης βάδισης και ισορροπίας

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Μέλαθρον δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την παρουσίαση του πρωτοποριακού ρομποτικού εξωσκελετού επανεκπαίδευσης βάδισης και ισορροπίας.

Εκ μέρους του Μελάθρου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Χαραλάμπους. Στη συνέχεια ο  Δρ. Γεώργιος Καπονίδης, Ιατρικός και Επιστημονικός Διευθυντής του Μελάθρου, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του ρομποτικού μηχανήματος στη νευρολογική αποκατάσταση ασθενών. Η χρήση του εξωσκελετού, ανέφερε μεταξύ άλλων, είναι το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα και απευθύνεται σε ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλή σκλήρυνση και κάκωση του νωτιαίου μυελού.

Στη Δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκε, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Σταύρος Σταύρου, επισημαίνοντας την εξέλιξη που θα έχουν οι ασθενείς στις θεραπείες τους με τη χρήση του εξωσκελετού. Επιπλέον ανέφερε πως προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η επανένταξη των ασθενών με νευρολογικά προβλήματα.

Η διάσκεψη έκλεισε με τον Δρ. Κωνσταντίνο Τζιτζικώστα, ο οποίος παρουσίασε το ρομποτικό μηχάνημα κατά τη χρήση του από ασθενή του κέντρου, ο οποίος παρουσιάζει σκλήρυνση κατά πλάκας.  Ο ασθενής,  περπάτησε μπροστά από όλους τους παρευρισκόμενους, με τη χρήση του ρομποτικού μηχανήματος.

Η σημαντικότητα του ρομποτικού μηχανήματος επανεκπαίδευσης βάδισης είναι μεγάλη, καθώς αποτελεί το μοναδικό στην Κύπρο και η χρήση του βοηθά τον ασθενή να επανεκπαιδευτεί στη βάδιση.

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.