Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ - Κέντρο Αποκατάστασης - Κύπρος

Home Gallery Μνημείο Ηρώων 2023

Παγκύπριο Μνημόσυνο

των Αρχηγών και των Ηρωομαρτύρων του Απελευθερωτικού
Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο «Ηρώον του Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959», στη περιοχή Πελενδρίου – Αμιάντου, το Παγκύπριο Μνημόσυνο των Αρχηγών και Ηρωομαρτύρων του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 .

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, τους Σύνδεσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ και το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Σε ένα χώρο ιερό, σε κλίμα απόλυτου σεβασμού και κατάνυξης, πλήθος επισήμων, αγωνιστών αλλά και απλός κόσμος τίμησαν τους 108 ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Χαραλάμπους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ανέλαβαν μέλη της Χορωδίας της Χριστιανικής Κίνησης Κυπερούντας. Η εκδήλωση έληξε με κατάθεση στεφάνων και τον εθνικό μας ύμνο. Αμέσως μετά ακολουθήσε δεξίωση έξω από την Αίθουσα των Αγωνιστών.

Η θυσία τους, καθώς και οι αγώνες που έδωσαν, υπερ της ελευθερίας της πατρίδας, παρεμένουν άσβεστες στις μνήμες μας. Αιώνιοι στο πάνθεο των ηρώων, για όλους εμάς «ΑΘΑΝΑΤΟΙ, θα μείνετε»

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.