Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ - Κέντρο Αποκατάστασης - Κύπρος

Home Gallery Ρομποτικός Εξωσκελετός επανεκπαίδευσής Βάδισης και Ισορροπίας

Ρομποτικός Εξωσκελετός επανεκπαίδευσής Βάδισης και Ισορροπίας

Πρωτοπορία στη Νευρολογική Αποκατάσταση!

Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ ανοίγει Νέους Δρόμους με το επαναστατικό και πρωτοποριακό ρομποτικό εξωσκελετό επανεκπαίδευσης βάδισης και ισορροπίας – Ekso NR.

Τί είναι το EksoNR;

Ο EksoNR είναι ένας «φορέσιμος» ρομποτικός εξωσκελετός, που προσαρμόζεται γύρω από το σώμα του ασθενή, για να παρέχει υποστήριξη και βοήθεια καθώς ο ασθενής κάνει αποκατάσταση από μια νευρολογική βλάβη, όπως το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλικό τραύμα ή τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Το EksoNR χρησιμοποιεί αισθητήρες, μοτέρ και έξυπνο λογισμικό για να διευκολύνει την αποκατάσταση του ασθενή και να τον βοηθήσει να κατορθώσει περισσότερα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας. Το EksoNR έχει σχεδιαστεί για να μειώνει αυτόματα τη συμμετοχή του, όταν ο χρήστης μπορεί να κινηθεί περισσότερο μόνος του, έχοντας τελικό στόχο να περπατήσει ανεξάρτητα, εάν είναι δυνατόν!

Για ποιόν είναι κατάλληλο το EksoNR;

Το EksoNR έχει εγκριθεί από τον FDA για χρήση μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική βλάβη ή τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Η χρήση του όμως προϋποθέτει αξιολόγηση του ασθενή, από εκπαιδευμένο θεραπευτή για να διασφαλιστεί ότι το σώμα του ταιριάζει στον εξωσκελετό και ότι το λειτουργικό του επίπεδο είναι κατάλληλο για τη χρήση του EksoNR.

Ορισμένες απαιτήσεις για τη χρήση του EksoNR περιλαμβάνουν:

  • Ύψος μεταξύ 1,5 – 2 μέτρα και βάρος κάτω από 100 κιλά
  • Σχεδόν φυσιολογικό εύρος κίνησης στους αστραγάλους, τα γόνατα και τα ισχία.
  • Δύο άκρα (είτε και τα δύο άνω είτε ένα άνω και ένα κάτω άκρο) με σχεδόν κανονική δύναμη.


Γιατί να χρησιμοποιήσετε το EksoNR στην αποκατάστασή σας;

Συχνά στην αποκατάσταση, οι ασθενείς και οι θεραπευτές αγωνίζονται να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την ποσότητα της εκπαίδευσης που απαιτείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του ασθενούς. Το EksoNR παρέχει την υποστήριξη για να σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερη εξάσκηση και άσκηση, που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη κίνηση, βάδιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Που μπορώ να δοκιμάσω το EksoNR;

Το EksoNR πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλινικό περιβάλλον αποκατάστασης υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένου θεραπευτή. Δεν είναι διαθέσιμο για προσωπική χρήση ή χρήση στην κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 25872287.

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.